Café Kraaij & Balder

[Home]  [Café-info]  [Chat]  [English]

Programma

vr 19 okt  21:30
Stammer Lee

Band uit Waalwijk/Tilburg. Hun muziek zit in de buurt van Nick Cave, Tom Waits, Lou Reed en Johnny Cash.

zo 21 okt  15:00
Jazzworks Jamm

Elke 3e zondag een jamsessie van Jazzworks. 14.30 open, 15.00u - 17.00 Sessie. Aansluitend een band, presentatie of activiteit.

zo 21 okt  17:00
Ibiza Noon

Mark Vrolings: Percussie en Keys, Bas Cooymans: Bas, Jeroen van Erven: Gitaar en Zang, Jeroen Hendriks: Gitaar.
Sfeervolle Pop.

vr 26 okt  21:30
Dylan Adrian van Meurs & Co.

Programma dat de verrichtingen volgt van Dylan en zijn muzikale vrienden in de Folk, Blues, Countryrock etc.

zo 28 okt  17:00
Steve Bradley Band

Pop Rock Blues Band.

vr 02 nov  21:30
Di Fuse

Fusion verwijst naar een samensmelten van stijlen en Di Fuse versmelt jazz en rock met groot enthousiasme. Deze vijf muzikanten uit Midden-Brabant spelen bekende en minder bekende stukken van hun helden, altijd voorzien van een eigen touch. Laat u meevoeren langs Jaco Pastorius, Dave Weckl, John Scofield, Mike Stern, Chris Potter, Billy Cobham, Wayne Shorter en vele anderen.
Di Fuse bestaat uit: Jan Pruijsten: Bas, Peter Poppelaars: Tenor en sopraansaxofoon, Hans Tolhuijs: Toetsen, Henk den Boer: Drums, Pieter Rambags: Gitaar.

zo 04 nov  17:00
Ray Stepien Trio

Blues trio uit Eindhoven met eigen nummers en covers van bekende blues artiesten zoals: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, John Mayer etc.

wo 07 nov  20:30
Jazz @ the Crow Sessie

Real-book/Songbook Sessie elke 1e Woensdag.
Backline aanwezig.
Deelnemen door te komen en te melden bij onze Sessieleider Caroline.

vr 09 nov  21:00
Coat of Paint

Kort optreden van deze Pop/Rock/Coverband.

vr 09 nov  22:30
No Name Yet

Onze band bestaat sinds anderhalf jaar en bestaat uit bandleden die voorheen hebben gespeeld in Del Foob, Nine Lives, PB Sandwich en enkele anderen. Allen hebben we al een paar keer bij jullie opgetreden met veel plezier, maar nog niet in deze combinatie. We spelen funk/soul met een bezetting van drums, bas, gitaar, saxofoon en trompet. Geen zang dus. We hebben gewerkt aan een eigen repertoire en hebben ongeveer 10/12 nummers.

zo 11 nov  15:30
Reederij Overtuygt

'Overtuygt' bestaat een 5 zangers. We zingen werkliederen van de oude zeilvaart en aanverwante muziek.
Bijna alles a capella maar een enkele met gitaar begeleiding.

zo 11 nov  17:00
Sander Borgers presenteert:

Programma o.l.v. Sander Borgers en zijn Spacerockers.

vr 16 nov  21:30
Margry & van Asten

Folk & Bluegrass roots acoustic. Met Jaap Margry en Bart. van Asten.

za 17 nov  21:30
Swingavond met P&P

Swinglords DJ's P&P gaan er een Eindhoven Swing Event van maken!
Wegens succes geprolongeerd.

zo 18 nov  15:00
Jazzworks Jamm

Elke 3e zondag een jamsessie van Jazzworks. 14.30 open, 15.00u - 17.00 Sessie. Aansluitend een band, presentatie of activiteit.

zo 18 nov  17:00
Azure Hiptronics

Ultrafunkatronicjazzhippop
Gitarist Rogier Schneemann ontmoette een pianist tijdens een spontane en gedenkwaardige jamsessie waar beiden direct een muzikale vonk ervoeren. Ze besluiten samen te werken en rekruteren basmaestro Luciano Poli en drumvirtuoos Satindra Kalpoe :De geboorte van Azure!

zo 25 nov  17:00
The Bluez Banditz (Blues @ the Crow)

I.p.v.28 Oktober!
Op de laatste zondag van de maand :Kwalitatief goeie blues jammen met een stevige backline van Joost Egmond(hammond),Joop de Graaff(bas), Gerrit de Groot(gitaar), Rob Kersten(zang), Marcel van Vught(drums) en leuke gasten.
Ze noemen zich nu The Bluez Banditz.

vr 30 nov  21:30
Violet

Violet is een 6 koppige band die alternatieve rock en grunge uit de 90s speelt. Maar dan de nummers die niet elke coverband speelt. We spelen de nummers die niet de grootste hit van de band waren en de one hit wonders. Denk hierbij aan Mother Mother van Tracy Bonham, In Bloom van Nirvana, Interstate love Song van Stone Temple Pilots, en natuurlijk Violet van Hole!

zo 02 dec  17:00
DWAAL II

Arie van Rangelrooij :toetsen ,Guido Swart :alt sax, Marcel Hulleman :toetsen,Peter Cue:bas, Don Croonenburg : electrische sax en trompet, Jacques van Erven : drums.
Ze spelen iets wat hangt tussen pop en jazzrock en vooral eigen nummers, maar ook muziek van 'moderne' Miles Davis, Carla Bley en J.C. Tans met spannende impro's..

wo 05 dec  20:30
Jazz @ the Crow Sessie

Real-book/Songbook Sessie elke 1e Woensdag.
Backline aanwezig.
Deelnemen door te komen en te melden bij onze Sessieleider Caroline.

zo 09 dec  17:00
Magical History Tour

History...? De Beatles zijn geschiedenis, The Magical History Tour houdt de Beatles-geschiedenis levend met Beatles-repertoire. In deze tijd geplaatst, meestal wat steviger aangezet, zoals ook Paul McCartney zijn nummers uit de jaren zestig van de vorige eeuw heden ten dage speelt.

vr 14 dec  21:30
Bluewire

A sniff of jazz, touches of bluegrass, some latin and heaps of fun!
Bluewire is een vocaal en instrumentaal kwintet met thuisbasis Turnhout (B) Geen groter speelplezier dan naturel! Voluit akoestische ‘garden music’ uit diverse bronnen: van Stephen Foster tot Willie Dixon, van de Rolling Stones tot Los Lobos, van Mariza tot Tish Hinojosa, van Bob Wills tot Byron Berline. Met stevige, straffe arrangementen, zodat Bluewire verre van een cover-bandje is.

zo 16 dec  15:00
Jazzworks Jamm

Elke 3e zondag een jamsessie van Jazzworks. 14.30 open, 15.00u - 17.00 Sessie. Aansluitend een band, presentatie of activiteit.

vr 21 dec  21:30
Meijer & De Groot

Met liefde voor het creëren van nieuwe muziek is deze opmerkelijke eindhovense band ontstaan. M&G bestaat uit: Gerrit de Groot: gitaar-zang, Jacqueline Meijer: leadzang, Marc Meijer: basgitaar, Margo de Groot: keyboards-zang en Marcel van Dinther: drums.
M&G staat voor gevarieerd eigen werk, geïnspireerd door verschillende muziekstijlen o.a. blues, indie, rock en soul. Dat is zeker herkenbaar in de songs op de nieuwe CD van M&G: ‘Out of The Blue’. De CD release en presentatie vindt vanaf medio december 2016 plaats met verschillende optredens in Nederland en Duitsland.

zo 23 dec  17:00
Do The Dishes

Semi-akoestisch trio dat verrassende, originele popcovers brengt. Nummers van o.a. Beatles, REM en ook lekkere swingende covers van Queen en Monkees.

zo 30 dec  17:00
Mixed Generations

Mixed Generations voorheen Lazy Sunday is een band samengesteld uit mensen waar multifunctionaliteit en speelplezier boven aan staat. Covers met een eigenzinnig arrangement, waarbij de instrumenten door iedereen een keer bespeeld worden. De bezetting is een mix van jong en oud en het repertoire bestaat uit bekend en minder bekend werk van bands als de Radical faces tot Michael Jackson, Coldplay en Toad the wet sprocket. Ook enkele eigen songs worden gespeeld.
Margo de Groot: toetsen, saxofoon, zang. Irma van Wershoven: zang, saxofoon, bas, toetsen. Robin van Breemen: Gitaar. Wikke van Wershoven: Drums,toetsen,zang. Gerrit de Groot: Gitaar, zang.

ma 31 dec  23:00
Wachten op NIEUWJAAR

Voor de mensen die er vast willen zijn , hun avond niet willen laten verknallen of graag een afwachtende houding innemen.
De bar is dan al open!

di 01 jan  00:30
NIEUWJAARSBAL 2019

Balboekje vast opzoeken ! Met:
DJ&VJ Cornelis Knotwilg ! Die met Oud- en Nieuwerwetse Media de discohoek laat exploderen.
Tot in de Kleine Uurtjes!

wo 02 jan  20:30
Jazz @ the Crow Sessie

Real-book/Songbook Sessie elke 1e Woensdag.
Backline aanwezig.
Deelnemen door te komen en te melden bij onze Sessieleider Caroline.

vr 04 jan  21:30
Karel de Jong & Co

Oud en nieuw repertoire van de 'all-rounder' Karel de Jong. Zijn repertoire is onpartijdig-verassend-veelzijdig.
Eigen (Jazz)-werk en ontzettend gouwe ouwe uit de categorieën: Jazz & Swing, Funk, Rock, Pop, Film, Instrumentaal, etc.
Diverse muziekvrienden komen spontaan hun bijdrage leveren.

zo 20 jan  15:00
Jazzworks Jamm

Elke 3e zondag een jamsessie van Jazzworks. 14.30 open, 15.00u - 17.00 Sessie. Aansluitend een band, presentatie of activiteit.